Schrijf je in voor Mind Matters Marathon!

Dit kan zowel anoniem als met een publiek profiel. Dit publieke profiel kan je dan delen met vrienden en familie. Anoniem registreren houdt in dat je geen gegevens online wil posten en zelf een bijdrage naar het fonds wil storten. 

Waarom dit evenement?

Het is een onzekere, uitdagende en moeilijke periode voor iedereen. De gevaren van verminderde fysieke en mentale gezondheid liggen continu op de loer en de normale gang van zaken van het dagelijks leven valt zo goed als in het water. Omwille van die redenen hebben wij het gevoel dat iedereen meer nood heeft aan structuur, beweging en verbondenheid, omdat dit de elementen zijn die wegvallen in deze huidige pandemie. In de hoop een oplossing te kunnen vinden voor deze uitdagingen hebben wij besloten om een virtuele Run te organiseren, waarbij we zoveel mogelijk deelnemers proberen te verzamelen die mee willen lopen voor het goede doel.

Praktisch

Als loper kan je op twee manieren een bijdrage leveren:

  • Registreer anoniem en stort zelf een bijdrage aan het fonds
  • Registreer met een online profiel en trek zo steun aan voor jouw prestatie ten voordele van het fonds

Het evenement gaat als volgt:

  • Op 1 februari beginnen we allemaal aan een trainingsprogramma op maat.
  • Afhankelijk van de afstand die lopers kiezen (5, 10, 16, 21 en 42 kilometer) kunnen zij een specifiek loopschema opstarten.
  • Na 15 weken, momenteel 16 mei, lopen we tezamen (niet fysiek weliswaar) de afstand waarvoor we hebben getraind.

Verdere info zal vooral via onze Facebookgroep gecommuniceerd worden. 

Hoe?

Omdat het niet mogelijk is onder de huidige coronamaatregelen om een massa-evenement te organiseren, gaat de run door via de digitale weg. Door gebruik te maken van een virtuele app kan op de dag van de looptocht de afstand als ranking van iedere loper bijgehouden worden. Afhankelijk van de details van de overheidsmaatregelen, kunnen de deelnemers onderling afspreken om samen te trainen en te lopen, maar dat leggen we geheel in hun eigen handen.

Dit project is niet verantwoordelijk voor de acties van de lopers tijdens hun training en tijdens de run.

Enkele van de geregistreerde lopers