Door samen maar toch apart te lopen via een app, willen we elkaar aanmoedigen om door te zetten. Door geld in te zamelen voor het goede doel, willen we de jeugd, die het mentaal zwaar te verduren heeft een hart onder de riem steken.

Het geld van deze inzameling zal naar 2 projecten gaan.

Een deel van de opbrengst gaat naar het Fonds Geestelijke Gezondheid Bij Kinderen en Jongeren dat wordt ingezet voor de jeugdpsychiatrische afdelingen van het UPC KU Leuven (Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven). Hier verblijven kinderen en jongeren omwille van een ernstige psychische/psychiatrische crisis of voor een langduriger intensief therapeutisch programma. Met dit fonds worden activiteiten georganiseerd voor deze jongeren in de vakantieperiodes, zodat zij tijdens hun verblijf in het ziekenhuis toch ook in contact kunnen blijven met het dagelijks leven.

Mentale gezondheid

Een ander deel van deze inzameling gaat naar het Overkop-huis in Tienen. Dit is een laagdrempelig inloophuis waar jongeren tussen 12 en 25 jaar gewoon kunnen binnenkomen en leuke activiteiten doen, maar waar ze ook een professioneel luisterend oor vinden om over eventuele problemen te praten.

Ik kom naar Overkop om bezig te zijn overdag en niet alleen thuis te zijn. Als je je niet goed voelt heb je een leuke plek waar je jezelf kan zijn en even kan weg vluchten uit de realiteit die soms zwaar kan zijn als je alleen woont.

Enkele van de geregistreerde lopers